Linnut korttipeli (Villanen, Panu 2019)

Etusivu > Uutuuksia

Linnut korttipeli (Villanen, Panu 2019)
Linnut korttipeli (Villanen, Panu 2019)
Linnut korttipeli (Villanen, Panu 2019)
Tuotekoodi
SLN2507
Saatavilla
Saatavilla
Toimituskulut alk.
25,00 €
sis. ALV 10,00 %
kpl

-samalla kun korteilla pelataan, opitaan samalla erilaisia asioita linnuista
-kustakin kortin lajista on yhdeksän kohtaa, millä kisataan toisia vastaan
-ominaisuudet ovat linnun paino, pituus, käsisiiven pituus, munien määrä, yksilömäärä, vanhin yksilö, uhanalaisuus, pisin siirtymä ja rengastusmäärä
-pelin ohjeet: Kortit sekoitetaan ja jaetaan pelaajille. Pelaajat ottavat kortit käteensä siten, että vain päällimmäisen kortin tiedot näkyvät kullekin pelaajalle itselleen. Jakajan vasemmanpuoleinen pelaaja aloittaa valitsemalla kisailtavan ominaisuuden (1-9), jolla kisailee muita vastaan.
Ominaisuuksien 1-4 kohdalla hän ilmoittaa myös sen, kisaileeko hän pienimmällä vai suurimmalla lukuarvolla. Ominaisuuksilla 5, 6, 8, ja 9 kisataan suurimmalla suureen lukuarvolla. Ominaisuudella 7 kisataan pienimmällä lukuarvolla, eli mahdollisimman vähäisestä uhanalaisuudesta.
Aloittava pelaaja on valintavuorossa ja lukee ääneen linnun nimen ja valitsemansa ominaisuuden esim. - Mustarastas. Ominaisuus 1: pienin paino 82,0 grammaa. Sitten hän asettaa sen kaikkien nähtäväksi. Tämän jälkeen muut pelaajat lukevat vuorotellen kortistaan linnun nimen ja pienimmän painon sekä näyttävät kortin muille. Pienimmän grammamäärän omaava voittaa erän.
Mikäli erässä tulee tasapeli, pelataan jatkoerä. Tasapelin saaneet ottavat kortit takaisin käteensä. Erän valintavuorossa oleva pelaaja (jollei ole itse jatkoerässä) valitsee uuden ominaisuuden numeroista 4-9, jolla tasapelin saaneet kisaavat uudelleen. Erän voittaja saa muiden tässä erässä (ja jatkoerissä) kisailussa olleet kortit ja kerää ne pelistä pois itselleen sivuun. Erän voittaja aloittaa seuraavan erän ja valitsee ominaisuuden, jolla uskoo pärjäävänsä pelissä mahdollisimman hyvin. Peli päättyy, kun kaikki kortit on käsitelty. Voittaja on se, ken on koko pelissä eniten kerännyt kortteja.
-pakassa on 70 Suomessa esiintyvää lintulajia
-pakan mukana tulee opaskirja
-tekijä Panu Villanen
-kustantaja Basam Books

tech

Katso myös

Liminganlahti pelikortit
Liminganlahti pelikortit sisältävät 55 kuvallista korttia
-kuvat tunnustetun luontokuvaajan Jari Peltomäen kuvaamia... 
9,00 €
Saatavilla
tech